Peltea aromata de mere

Pelteaua aromata de mere se poate servi ca si serbetul sau se poate folosi pentru tarte, budinci, orez cu lapte, gris cu lapte etc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg mere acrisoare
  • 2 lamai
  • 3 l apa si
  • o cantitate egala din sucul obtinut dupa fierberea fructelor

Mod de preparare

Pentru pelteaua aromata de mere, merele sanatoase se spala si se curata de orice lovire si se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita la fiert, dar mai intai, se stropesc cu sucul de la lamaie, apoi se pune apa peste ele, pana trece de fruct, adica sa fie acoperite cu apa. Se pun la flacara normala pana incep sa clocoteasca, apoi reducem focul si lasam sa fiarba timp de o ora, pana se inmoaie fructele. Scurgem merele printr-o sita de inox, smaltuita sau din plastic. Legam pe gura unui vas larg o panza rara de tifon si punem merele sa se scurga lent.
Lasam pana a doua zi, apoi amestecam sucul, masuram cantitatea si punem cantitate egala de zahar. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana se topeste zaharul si da in clocot. Lasam la foc mare, apoi controlam sa vedem daca este gata. Punem in frigider la racit si, daca este tare si sticlos pe deasupra, inseamna ca este gata. Se pune in vase calde uscate si se acopera cu celofan inmuiat in coniac. La final, se acopera si se dau in camara.


Pelteaua aromata de mere se poate servi ca si serbetul sau se poate folosi pentru tarte, budinci, orez cu lapte, gris cu lapte etc.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata de trandafiri

De departe cea mai buna, cea mai parfumata, cea mai iubita dulceata!

Dulceata de trandafiri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca