Peltea aromata de mere

Pelteaua aromata de mere se poate servi ca si serbetul sau se poate folosi pentru tarte, budinci, orez cu lapte, gris cu lapte etc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg mere acrisoare
  • 2 lamai
  • 3 l apa si
  • o cantitate egala din sucul obtinut dupa fierberea fructelor

Mod de preparare

Pentru pelteaua aromata de mere, merele sanatoase se spala si se curata de orice lovire si se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita la fiert, dar mai intai, se stropesc cu sucul de la lamaie, apoi se pune apa peste ele, pana trece de fruct, adica sa fie acoperite cu apa. Se pun la flacara normala pana incep sa clocoteasca, apoi reducem focul si lasam sa fiarba timp de o ora, pana se inmoaie fructele. Scurgem merele printr-o sita de inox, smaltuita sau din plastic. Legam pe gura unui vas larg o panza rara de tifon si punem merele sa se scurga lent.
Lasam pana a doua zi, apoi amestecam sucul, masuram cantitatea si punem cantitate egala de zahar. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana se topeste zaharul si da in clocot. Lasam la foc mare, apoi controlam sa vedem daca este gata. Punem in frigider la racit si, daca este tare si sticlos pe deasupra, inseamna ca este gata. Se pune in vase calde uscate si se acopera cu celofan inmuiat in coniac. La final, se acopera si se dau in camara.


Pelteaua aromata de mere se poate servi ca si serbetul sau se poate folosi pentru tarte, budinci, orez cu lapte, gris cu lapte etc.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...