Suc de rosii

Ideal pentru iarna, pentru mancaruri, sosuri, ciorbe!

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • rosii de gradina bine coapte (aprox. 20 kg)
  • 4 linguri cu sare de bucatarie
  • 2 linguri cu zahar
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Sa fi avut vreo 20 de kg de rosii.... pentru care am folosit doua cratite de 6 litri. Le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie (sau le trecem prin masina speciala), iar sucul rezultat il punem la fiert intr-o cratita de aluminiu ori cu fund dublu. Il fierbem la foc potrivit pana ce scade la aproximativ jumatate din cantitatea initiala. Adaugam doua linguri mari cu sare si una cu zahar (sau dupa gust) si continuam fierberea pana ce ajunge la consistenta dorita. Cu sucul astfel obtinut, umplem sticlele sau borcanele, spalate in prealabil. Turnam peste sucul de rosii putin ulei, cat sa il acopere, strangem/sigilam capacele si le asezam la cald (intr-o patura) pana a doua zi, dupa care le depozitam intr-un loc racoros.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos