Umplutura de mere

Am curatat de coaja si de casuta semintelor o galetusa de 5l de mere, le-am taiat felii grosute, le-am pus intr-o cratita (larga, de 10l) cu 700-900g

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • mere (o galeata de 5l)
  • 700-900 gr. zahar
  • 300ml apa
  • 1pachet unt
  • 3-4 bete scortisoara

Mod de preparare

Am curatat de coaja si de casuta semintelor o galetusa de 5l de mere, le-am taiat felii grosute, le-am pus intr-o cratita (larga, de 10l) cu 700-900g zahar, 300ml apa, un pachet de unt si 3-4 bete de scortisoara.

Am fiert cam 40-50 de minute (pina sint merele fierte, o sa vedeti ca-si schimba aspectul, parca ar fi transparente), timp in care si din apa se mai evapora, dar nu toata.

O asezam in borcane, avind grija sa fie si bucati de mere si sos.

Daca o sa mi se para prea fluida, o sa-i pun ceva nuca sau poate o lingurita de amidon.


Pofta buna!

Reteta Umplutura de mere a fost propusa de jenny_kap pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere: Compot de mere

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...