Vinete ca acritura la borcan

Se curata vinetele de coaja, se taie felii (nu prea subtiri), iar apoi feliile se taie fasii. Intr-un castron mare se pune un strat de vinete taiate

Complexitate
medie

Ingrediente

  • vinete (cate doriti)
  • ardei iute
  • usturoi
  • ulei
  • otet
  • sare
  • oregano

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja, se taie felii (nu prea subtiri), iar apoi feliile se taie fasii. Intr-un castron mare se pune un strat de vinete taiate fasii, se acopera cu un pic de sare, apoi un alt strat de vinete (fasii) si tot asa pana se aseaza toate vinetele. Deasupra castronului se pune o farfurie, iar peste ea ceva greu (de ex.o oala plina cu apa), care sa apese peste vinete si sa scoata apa si amareala din ele. Se lasa o zi la macerat (nu mai putin de 12 ore), iar apoi se scot vinetele si se se storc bine pentru a scoate apa din ele (se storc cat se poate de bine). Se taie felii usturoiul, se toaca ardeiul iute si se amesteca cu oregano. In borcanele spalate si uscate se aseaza un strat de vinete apasate usor (nu mult ca sa poata patrunde ulei printre ele), un strat de arome (ardei, usturoi, oregano), 1-2 lingura de otet si ulei cat sa acopere putin. Se continua tot asa pana se umple borcanul.

Deasupra se acopera cu ulei avand grija sa coboare pana jos si sa nu ramana bule de aer intre vinete si ulei.

Nu se umple borcanul pana sus, lasati-l de 2 degete liber la gura borcanul. Inchideti-l cu un capac si puneti-l la rece in camara. Se pot consuma dupa ce s-au macerat, dupa circa o luna de la punere.

Pofta buna!

Reteta Vinete ca acritura la borcan a fost propusa de sella pe forum culinar.ro

Alte retete cu vinete gasiti aici:

Salata etajata (cu salata de vinete) ,

Vinete cu chiftelute (piftelute) ,

Musaca de vinete cu carne de puil .

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa