Vinete la borcan

Vinete la borcan este o reteta pentru iarna foarte buna. Mai ales daca nu va place sa patrati legumele la congelator.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -vinete
  • ulei
  • aspirina

Mod de preparare

Se aleg vinete coapte, sanatoase.Se coc, apoi se lasa sa se scurga. Dupa ce s-au scurs se pun in borcane sterilizate in prealabil.
Se lasa distanta cam de 1 cm deasupra fiecarui borcan. Punem deasupra o aspirina si se completeaza cu un pic de ulei.
Se pun apoi borcanel la fiert circa 40-45 de minute, din momentul in care incepe apa sa fiarba.Se lasa sa se raceasca, apoi se depoziteaza in camara. Se pot pregati cum doreste fiecare.


Vinetele la borcan se servesc simple, cu maioneza, cu rosii.
Pentru prepararea acestor bunatati ar fi ideala:Oala 7-ply cu capac, marca Demeyere de la Kitchen Shop.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...