Visine pentru placinta

Visinele se spala bine la jet de apa, li se scot samburii, apoi se amesteca usor cu zaharul si cu aspirinele pisate. Se pun in camara, unde se ameste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg. visine
  • 1 kg. zahar tos
  • 9 aspirine pisate marunt

Mod de preparare

Visinele se spala bine la jet de apa, li se scot samburii, apoi se amesteca usor cu zaharul si cu aspirinele pisate. Se pun in camara, unde se amesteca din cand in cand (usor sa nu se zdrobeasca fructele), pana cand tot zaharul s-a topit. Se pun visinele in borcane potrivit de mari, se acopera cu sirop, se leaga sau se pune capacul.


Pe timp de iarna, din ele se pregateste o delicioasa placinta care pastreaza toata savoarea si parfumul visinelor.

Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...