Aluat frantuzesc rapid

Pentru aluat frantuzesc rapid se amesteca toate ingredientele in afara de margarina pana se obtine un aluat potrivit. Se intinde aluatul pe o planseta cu sucitorul.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/3 pahar apa
  • 2 linguri otet
  • 2-3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt sau o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet sau lamaie
  • 1 pachet margarina (250gr.)
  • faina cat cuprinde.

Mod de preparare

Pentru aluat frantuzesc rapid se amesteca toate ingredientele in afara de margarina pana se obtine un aluat potrivit. Se intinde aluatul pe o planseta cu sucitorul pana se obtine o foaie de 3-4mm grosime. Margarina se da pe razatoare(daca este mai tare) peste foaie sau se intinde uniform cu mana(daca este mai moale). Se ruleaza foaia, se taie in doua jumatati iar fiecare jumatate se preseaza de la ambele capete in acelasi timp pana se obtin doua discuri mai groase de aluat are se dau la rece in frigider pentru cca. 30min-1ora, dupa care fiecare disc se intinde cu sucitorul pana se obtine o foaie de marimea dorita.


Foaia de aluat frantuzesc rapid se foloseste pentru orice fel de placinta.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...