Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar, pana se obtine o crema spumoasa. Se bat albusurile spuma tare, se pun t
Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar, pana se obtine o crema spumoasa. Se bat albusurile spuma tare, se pun treptat 50 gr zahar si se bat in continuare, pana cand crema nu mai cade de pe tel. Se inglobeaza albusurile in crema de galbenusuri, amestecand usor. Se adauga zeama si coaja rasa de la lamaie si faina. Se amesteca bine, de sus in jos, ca sa nu se lase. Se pune aluatul in forma de tort bine tapetata si se coace in cuptorul cald, la foc moderat, timp de 35 de minute.
Se poate unge cu crema de lamaie, frisca sau gem. Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Tiramisu
Galuste cu prune
Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura