Mere in coca de clatite

Se curata merele de coaja si de mijlocul cu seminte. Se stropesc rondelele cu rom. Intr-un vas se pun 4-5 linguri cu lapte (circa 75 ml), untul si g

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g faina
  • 150 ml lapte
  • o lingura de unt (reteta prevede ulei)
  • jumatate kg mere
  • un ou
  • 2 linguri rom
  • scortisoara si zahar vanilat

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si de mijlocul cu seminte. Se stropesc rondelele cu rom.

Intr-un vas se pun 4-5 linguri cu lapte (circa 75 ml), untul si galbenusul; se amesteca, apoi se pune faina, se omogenizeaza si se dilueaza cu restul de lapte, adaugat treptat. Am pus si un pliculet cu zahar vanilat.

Albusul se bate spuma (se mai poate pune inca un albus care a ramas de la alt preparat), se adauga la compozitie, apoi se amesteca prin rasturnare. Se da fiecare felie de mar prin compozitia de mai sus, se ia cu lingura impreuna cu compozitia care adera la ea si se pune la prajit in putin unt.

Pe fiecare felie se completeaza, cu lingura din compozitie, pana se acopera bine. Se rumenesc pe ambele parti, la foc mic, ca sa se moaie si la mijloc (cate 3-4 minute pe fiecare parte).

Se pudreaza cu zahar vanilat sau scortisoara macinata si se servesc calde sau reci.

Reteta a fost propusa de Mudjahista, dupa reteta Silviei Jurcovan, pe forumul culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...