Pentru pirostile nedospite se cerne faina pe masa de aluat. Se pune circa 1/4 din aceasta faina intrun vas si se opareste cu doua linguri de untura clocotita.
Pentru pirostile nedospite se cerne faina pe masa de aluat. Se pune circa 1/4 din aceasta faina intrun vas si se opareste cu doua linguri de untura clocotita. Se amesteca pana ce faina a cuprins toata untura. Se pune peste faina de pe masa, se adauga ouale, sarea si atat lapte caldut, cat se cere la framantat pentru a se obtine un aluat potrivit de tare. Se framanta aluatul bine, apoi se imparte in trei bucati si fiecare se intinde separat, cat se poate de subtire. Se unge prima foaie cu untura sleita, se asaza deasupra a doua foaie, se unge si aceasta, iar deasupra se pune ultima foaie. Se impatureste in patru, se acopera cu un servet si se lasa o jumatate de ora la rece. Se intinde apoi o singura foaie, se fac pirosti si se coc la cuptor la foc iute.
Pirostile nedospite sunt bune calde.
Bun aparatul asta, face mancare singur!
Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-PotDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti