Placinta cu branza si struguri

O COMBINATIE DELICIOASA

Portii
10
Timp pregatire
2400 minute
Timp coacere
2400 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat 500 g faina 2 linguri zahar 150 g untura 1 galbenus 50 ml apa rece 1 praf de sare 1 praf de copt coaja de lamaie Umplutura 300 g branza de vaci 3 oua 100 g zahar zeama de lamaie 1 lingura faina Decor struguri 1 plic tort jelle transparent 200 m

Mod de preparare

ALUAT-intr-un bol adaugam faina,zaharul,sarea,praful de copt,coaja de lamaie,amestecam facem o adancitura adaugam untura(rece)galbenusul,apa si incepem sa framantam, un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam apa sau faina dupa caz)Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 30 min. Intindem coca intr-o foaie subtire si adaugam in tava tapetata cu hartie de copt,din aluatul ce a ramas am impletit niste codite care le-am asezat pe margine si vertical Umplutura,-mixam ouale cu zaharul si adaugam branza de vaci,zeama de lamaie,faina si amestecam bine. Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incalzit cca 40 min pana ce se rumeste frumos pe margine, Lasam sa se raceasca dupa care adaugam struguri si plicul de tort jelle pregatit conform instructiunilor de pe plic, Lasam sa se raceasca gelatina deasupra dupa care o putem servi.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide