Placinta cu dovleac

Din ingredientele pentru foi se framanta o coca, care se lasa sa se odihneasca cel putin 15 minute. Apoi se intind foile, cat mai subtiri. Se rade do

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru foi: 500 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri de ulei
  • 10-15 g drojdie proaspata
  • apa calda cat cuprinde
  • pentru umplutura: dovleac ras
  • sare
  • zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Din ingredientele pentru foi se framanta o coca, care se lasa sa se odihneasca cel putin 15 minute. Apoi se intind foile, cat mai subtiri.

Se rade dovleacul; se pune apoi sare si scortisoara.

Se intinde foaia si se pune dovleac pe ea, apoi se pun 3 linguri de ulei peste dovleac si 2-3 linguri de zahar.

Se ruleaza, se unge cu galbenus de ou.

Se pune in tava si se coace la 180 de grade, cca 30-40 min.

Pofta-buna!
Se presara zahar pudra peste placinta putin racita.

Pofta buna!

Alte retete cu dovleac:

Placinta cu dovleac a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Placinta cu dovleac postata de Anna Foster pe forum culinar.ro

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa