Placinta medievala

Intindeti, intr-o tava unsa si tapetata cu faina, foaia sau aluatul. Amestecati toate ingredientele cu exceptia aripioarelor de pui si intindeti compo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • aluat (sau foi) pentru placinta
  • cca. 1 kg carne (vita
  • porc
  • pasare
  • vanat; amestec sau un singur tip)
  • prajita pe jumatate si taiata bucatele sau tocata (maruntirea sau tocarea se va face dupa ce carnea va fi prajita si se va raci cat de cat!)
  • aripioare de pui prajite (optional)
  • 5 galbenusuri
  • cca. o cana supa de carne (atentie sa nu fie prea moale umplutura)
  • putin vin rosu sau alb (sec!)
  • cca. 3 cani din urmatoarele ingrediente
  • amestecate si maruntite (nu este obligatoriu sa le folositi pe toate si puteti adauga si altele de acelasi tip
  • in functie de preferinte si imaginatie): curmale
  • smochine
  • stafide
  • nuci
  • alune (macinate)
  • branza telemea rasa
  • etc. Proportiile sunt
  • de asemenea
  • dupa preferinte
  • sare
  • piper
  • 2 - 3 linguri (in total) oricare (separat sau in combinatie) din urmatoarele mirodenii: ghimbir
  • scortisoara
  • cuisoare
  • nucsoara
  • cardamom
  • coriandru
  • cimbru
  • etc. (tot in functie de preferinte)

Mod de preparare

Intindeti, intr-o tava unsa si tapetata cu faina, foaia sau aluatul. Amestecati toate ingredientele cu exceptia aripioarelor de pui si intindeti compozitia pe aluat. Aripioarele se aseaza deasupra (optional, eu personal nu le-am folosit, dar am presarat branza rasa). Se da tava la cuptor pentru 45 de minute - o ora (verificati din cand in cand).

Am luat reteta de pe un site cu retele medievale si am tradus-o. Mi s-a parut interesanta si nu este foarte complicat de facut. In plus, am folosit si ceapa calita desi, dupa cate se pare, in perioada aceea nu se folosea deloc.


Pofta buna!

Reteta Placinta medievala este propusa de ClaudiaL

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Muffins cu malai si carnaciori

Acesta reteta am vazut - placut la Sara & si Miki http://www.culoriledinfarfurie.ro/2013/07/muffins-cu-malai-si-carnati.html...

Muffins cu malai si carnaciori
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise