Placinta medievala

Intindeti, intr-o tava unsa si tapetata cu faina, foaia sau aluatul. Amestecati toate ingredientele cu exceptia aripioarelor de pui si intindeti compo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • aluat (sau foi) pentru placinta
  • cca. 1 kg carne (vita
  • porc
  • pasare
  • vanat; amestec sau un singur tip)
  • prajita pe jumatate si taiata bucatele sau tocata (maruntirea sau tocarea se va face dupa ce carnea va fi prajita si se va raci cat de cat!)
  • aripioare de pui prajite (optional)
  • 5 galbenusuri
  • cca. o cana supa de carne (atentie sa nu fie prea moale umplutura)
  • putin vin rosu sau alb (sec!)
  • cca. 3 cani din urmatoarele ingrediente
  • amestecate si maruntite (nu este obligatoriu sa le folositi pe toate si puteti adauga si altele de acelasi tip
  • in functie de preferinte si imaginatie): curmale
  • smochine
  • stafide
  • nuci
  • alune (macinate)
  • branza telemea rasa
  • etc. Proportiile sunt
  • de asemenea
  • dupa preferinte
  • sare
  • piper
  • 2 - 3 linguri (in total) oricare (separat sau in combinatie) din urmatoarele mirodenii: ghimbir
  • scortisoara
  • cuisoare
  • nucsoara
  • cardamom
  • coriandru
  • cimbru
  • etc. (tot in functie de preferinte)

Mod de preparare

Intindeti, intr-o tava unsa si tapetata cu faina, foaia sau aluatul. Amestecati toate ingredientele cu exceptia aripioarelor de pui si intindeti compozitia pe aluat. Aripioarele se aseaza deasupra (optional, eu personal nu le-am folosit, dar am presarat branza rasa). Se da tava la cuptor pentru 45 de minute - o ora (verificati din cand in cand).

Am luat reteta de pe un site cu retele medievale si am tradus-o. Mi s-a parut interesanta si nu este foarte complicat de facut. In plus, am folosit si ceapa calita desi, dupa cate se pare, in perioada aceea nu se folosea deloc.


Pofta buna!

Reteta Placinta medievala este propusa de ClaudiaL

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...