Pentru placintelele simple cu visine se aleg visine frumoase, se spala si se scot samburii. Se presara zaharul si se lasa astfel o ora. Se face un aluat cu caimac.
Pentru placintelele simple cu visine se aleg visine frumoase, se spala si se scot samburii. Se presara zaharul si se lasa astfel o ora. Se face un aluat cu caimac si se intinde o foaie la fel ca pentru placintelele cu carne.
Se taie patrate de 12 — 14 cm. Se pune pe fiecare patrat o lingura de visine scurse de zeama, amestecate cu pesmet. Se intorc colturile spre mijloc, in forma de plic, apasand putin mijlocul si marginile ca sa ramana lipite. Se ung cu ou batut, se asaza pe o tava si se coc la foc iute.
Cand sunt gata placintelele cu visine se presara zahar.
O mancare clasica cu o aroma si un gust deosebit.
Tocanita de pui cu ceapa si galusteOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj