Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Portii
12
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 200 ml apa
  • un praf de sare
  • un praf de sare
  • 350 gr faina
  • 200 gr unt moale 82% grasime
  • 6 linguri faina
  • pentru umplutura:
  • 3 mere
  • 3 pere
  • pentru caramel:
  • 6 linguri zahar brut
  • 1 lingura mare de unt 82% grasime
  • 1 lingura Amidon
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • pentru uns deasupra:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • 1-2 linguri zahar brut
  • 2-3 ciupituri scortisoara macinata

Mod de preparare

Pentru aluat: punem in masina de paine apa, sarea, uleiul, faina. Setam pe programul framantare. Cele 200 gr unt se amesteca cu cele 6 linguri faina pana devine ca o crema. Dupa framantare, impartim aluatul in doua, intindem fiecare bucata pe masa de lucru infainata (eu folosesc o plansa din silicon), ungem cu jumatate din cantitatea de unt, rulam si dam cele doua suluri la frigider pt cel putin 30 minute. Pentru umplutura: fructele se curata de coaja si cotoare si se taie cuburi. Pentru caramel: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul la caramelizat. Se adauga untul si se amesteca. Se tine pe foc pentru cateva secunde pana caramelul fierbe.se adauga fructele imediat, se amesteca, se lasa pana da in clocot, se adauga scortisoara, amidonul se amesteca si se mai lasa pe foc pana da in clocot compozitia. Se da la rece. Se ia prima bucata de aluat, se intinde pe masa de lucru usor infainata, se adauga jumatate din umplutura, se ruleaza,se aduna capetele si se pune strudelul in tava aragazului tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu cel de al doilea. Se cresteaza cu un cutit strudelul pe orizontala din loc in loc. Se amesteca galbenusul cu laptele, se ung strudelele cu o pensula din silicon si se presara cate putin zahar brut pe deasupra si scortisoara macinata. Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de bine!!!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii