Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine.
Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine. In timp ce incepe sa se formeze o coca semimoale, folositi-va mainile. Framantati coca timp de trei minute sau pana cand devine moale si elastica. Inveliti-o intr-o folie si lasati-o in frigider 60 de minute. Luati coca din frigider si impartiti-o in doi bulgari. Acoperiti unul dintre ele din nou si turtiti-l pe celalalt usor cu podul palmei. Presarati faina pe o suprafata curata si cu un facalet, incepeti sa intindeti, intotdeauna catre partea opusa dumneavoastra, incorporand faina presarata si rotindu-va la 90 de grade. Repetati aceasta operatiune pana cand obtineti cateva foi de aproximativ 1- 2 mm grosime. Pudrati-le bine cu faina grisata pe ambele parti si rulati-le. Taiati fiecare rulou in felii de aproximativ 1 cm fiecare.
Dupa ce ati taiat aluatul, scuturati-l usor pentru a separa fasiile de coca si a inlatura excesul de faina. Apoi puneti-le pe acestea in gramajoare egale pe o tava. Pastele pot fi gatite imediat sau daca le puneti pe tava si le acoperiti cu un servet ud, dar foarte bine stors, raman proaspete inca 3-4 ore. Ele mai pot fi uscate (complet) timp de 3- 4 ore si pastrate intr-un recipient inchis ermetic pentru o perioada de cel putin 2 luni.
Alte retete culinare:
Placinta cu mere
Placinta cu dovleac
Chec pufos
Aveam niste albusuri, cam jumatate de kg, care trebuiau neaparat facute, ca nu mai aveam loc in congerator de ele. Si ce sa...
Rulada Pavlova, un desert delicios cu fructeGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa