Turte moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori

Pentru turtele moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori se intinde o foaie de placinta. Cand s-a zbicit putin, se taie rotocoale cu ajutorul unei farfurii mijlocii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g foi de placinta
  • 500 g nuci
  • 150 g zahar
  • Siropul:
  • 250 g zahar
  • 1/2 l apa
  • 1 lingura apa de flori.

Mod de preparare

Pentru turtele moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori se intinde o foaie de placinta. Cand s-a zbicit putin, se taie rotocoale cu ajutorul unei farfurii mijlocii si al unui cutit nu prea ascutit, ca sa nu se taie si fata de masa. Se asaza intr-o cratita, una peste alta, cu grija sa nu se sfarame. Cand toate foile sunt taiate, se pun pe rand intr-o tigaie la foc, sau direct pe masina, sa se coaca pe ambele parti, fara sa se rumeneasca. Se face un sirop de zahar in care se toarna o lingura de apa de flori, dupa dorinta. Se trec nucile prin masina de tocat si se amesteca cu zahar pisat.
Se pune o foaie rotunda pe farfurie, se stropeste cu sirop, cu o pana, se presara putina nuca amestecata cu zahar, deasupra se pune o alta foaie, care se stropeste cu sirop, si asa mai departe. Stratul de foi se face mai inalt deoarece dupa ce s-a muiat se lasa. Placinta astfel pregatita poate sta mai multe zile. Nu trebuie sa fie prea uscata, nici prea umeda.


Cand se servesc, peste turtele moldovenesti se mai poate adauga putin sirop.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon

Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca