Bomboane cu cocos si capsuni

Gust amarui de ciocolata, putin acrisoare si cu parfum de capsuni, sunt niste bombonele delicioase!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 20 gr de capsuni liofilizate(73 calorii)
  • 50 gr cocos (340 calorii)
  • 100 gr ciocolata neagra 70%cacao (570 calorii)
  • 20 ml lapte semi degresat (10 calorii)
  • 2 lingurite miere (cca 80 calorii)
  • 2 lingurite suc de lamaie (cca 2 calorii)
  • Forme pentru bomboane din silicon

Mod de preparare

Trecem capsunile prin robot pana se transforma in praf apoi le amestecam cu cele 50 gr de cocos, laptele, sucul de lamaie si mierea.

Topim ciocolata in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi si cu ajutorul unui penson ungem forma de silicon cu ciocolata intr-un strat subtire. Dam la frigider 5 minute si ungem din nou un strat subtire de ciocolata. Punem cu o lingurita din amestecul de cocos pana umplem formele si terminam cu inca un strat de ciocolata.

Cu ajutorul unui cutit indepartam excessul de ciocolata si dam la frigider pentru cel putin o ora.

Daca ciocolata se mai intareste in timp ce pregatim bomboanele o putem reincalzi pentru cateva secunde.

Fiind un proces migalos, se poate simplifica punand doar amestecul de cocos in forma de silicon, apoi se da la congelator pentru 30 de minute, se scoate din forma si se toarna ciocolata topita deasupra.

Mi-au iesit 25 de bomboane(43 calorii fiecare).

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!