Bomboane cu cocos si capsuni

Gust amarui de ciocolata, putin acrisoare si cu parfum de capsuni, sunt niste bombonele delicioase!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 20 gr de capsuni liofilizate(73 calorii)
  • 50 gr cocos (340 calorii)
  • 100 gr ciocolata neagra 70%cacao (570 calorii)
  • 20 ml lapte semi degresat (10 calorii)
  • 2 lingurite miere (cca 80 calorii)
  • 2 lingurite suc de lamaie (cca 2 calorii)
  • Forme pentru bomboane din silicon

Mod de preparare

Trecem capsunile prin robot pana se transforma in praf apoi le amestecam cu cele 50 gr de cocos, laptele, sucul de lamaie si mierea.

Topim ciocolata in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi si cu ajutorul unui penson ungem forma de silicon cu ciocolata intr-un strat subtire. Dam la frigider 5 minute si ungem din nou un strat subtire de ciocolata. Punem cu o lingurita din amestecul de cocos pana umplem formele si terminam cu inca un strat de ciocolata.

Cu ajutorul unui cutit indepartam excessul de ciocolata si dam la frigider pentru cel putin o ora.

Daca ciocolata se mai intareste in timp ce pregatim bomboanele o putem reincalzi pentru cateva secunde.

Fiind un proces migalos, se poate simplifica punand doar amestecul de cocos in forma de silicon, apoi se da la congelator pentru 30 de minute, se scoate din forma si se toarna ciocolata topita deasupra.

Mi-au iesit 25 de bomboane(43 calorii fiecare).

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos

M-am inspirat de pe blogul lui divainbucatarie

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca