Budinca de caise din compot

Intr-un vas se inmoaie chiflele in apa calda 10 minute, apoi se scurg si se maruntesc. Se scot caisele din compot si se lasa la scurs. Se bate untul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 chifle
  • 50 gr unt
  • 75 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr alune
  • 1 lingurita cacao
  • 4 linguri lichior de caise
  • 500 gr caise din compot

Mod de preparare

Intr-un vas se inmoaie chiflele in apa calda 10 minute, apoi se scurg si se maruntesc. Se scot caisele din compot si se lasa la scurs. Se bate untul spuma cu zahqrul intr-un castron, se incorporeaza galbenusurile unul cate unul si se amesteca bine. Se amesteca chiflele, alunele si cacaua cu crema de unt si lichiorul, apoi se amesteca. Intr-un castron se bat cele 3 albusuri spuma tare si se incorporeaza delicat in crema. Se unge o terina cu unt, se pune compozitia si se acopera cu caisele din compot. Se introduce terina in cuptorul cald si se tine la copt 30 de minute.

Alte retete de dulciuri:

Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie

Tort cu mere si crema de zahar ars

Cremsnit

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa