Budinca de fragi

Se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile, franzela inmuiata in lapte si data prin sita. Se amesteca totul cu 3 linguri de dulceata de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 lingura unt
  • 8 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 1 jumatate de franzela
  • 100 ml lapte
  • 6 linguri dulceata de fragi
  • 8 albusuri
  • 200 ml vin

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile, franzela inmuiata in lapte si data prin sita. Se amesteca totul cu 3 linguri de dulceata de fragi. Se inglobeaza la urma albusurile batute spuma. Se unge forma cu unt si pesmet, se toarna compozitia si se da la cuptor timp de 30 de minute. Cand budinca e gata coapta, se face un sirop din 3 linguri de dulceata de fragi si 200 ml de vin.

Siropul se toarna deasupra budincii si se da din nou la cuptor cateva minute.Alte retete de dulciuri:

Papanasi fierti

Ciocolata de casa

Chec pufos

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere

Pentru că ne plac mult deserturile cu mere și având foarte multe mere de la țară, de data aceasta am ales să...

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii