Budinca de gris cu miere

Se unge o forma de budinca cu putin unt si se presara cu 1/3 din gris. Se asaza deasupra un strat uniform, jumatate din cantitatea de mere curatate si

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ¼ pahar miere
  • 1 pahar gris
  • 1 1/2 pahar lapte
  • 1 kg mere
  • 100g unt
  • 1 pachetel zahar vanilat

Mod de preparare

Se unge o forma de budinca cu putin unt si se presara cu 1/3 din gris. Se asaza deasupra un strat uniform, jumatate din cantitatea de mere curatate si rase prin razatoarea de zarzavat, se presara peste ele jumatate din cantitatea de gris ramasa, din nou merele rase si peste ele restul de gris. Se toarna deasupra laptele incalzit si amestecat cu mierea, zaharul vanilat, se pune din loc in loc untul taiat cuburi si se da la cuptor la foc potrivit, lasind sa se rumeneasca
Se poate servi si calda si rece

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!