Budinca de gris delicioasa cu zahar ars

Pentru budinca de gris cu zahar ars pentru inceput preparam grisul cu lapte astfel: Punem la fiert laptele cu 6 linguri de zahar si cu coaja de lamaie rasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o ceasca de gris
  • 1 l de lapte
  • 50 g de unt
  • 2 oua
  • 10 linguri de zahar
  • coaja rasa de la o lamaie.

Mod de preparare

Pentru budinca de gris cu zahar ars pentru inceput preparam grisul cu lapte astfel: Punem la fiert laptele cu 6 linguri de zahar si cu coaja de lamaie rasa. Dupa ce a dat in clocot adaugam grisul in ploaie amestecand continuu pana se ingroasa. Se da la o parte, la racit.

Ouale se separa, galbenusurile se amesteca cu o lingura de lemn, iar albusurile se bat spuma.

Cand se mai raceste grisul, se adauga la el untul si se omogenizeaza. Apoi galbenusurile si ultima data albusurile batute spume. Omogenizam.

Intr-o craticioara mica se pun 4 linguri de zahar la topit si se imbraca craticioara in el.

Se lasa sa sa raceasca, dupa care se toarna budinca de gris si se da la cuptor pana capata o culoare maronie (pana se rumeneste).


Budinca de gris cu zahar ars se serveste, de preferinta, rece!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!