Se taie smochinele felii subtiri si se pun intr-un vas adanc. Separat se freaca zaharul cu galbenusurile si, cand arata ca o crema, se pun deasupra al
Se taie smochinele felii subtiri si se pun intr-un vas adanc. Separat se freaca zaharul cu galbenusurile si, cand arata ca o crema, se pun deasupra albusurile batute spuma tare. Se amesteca smochinele cu crema, se
pun in vasul n care feliile de franzela au fost oparite cu lapte clocotit. Din doua linguri de zahar se obtine un strat subtire de zahar ars, cu care se tapeteaza fundul si peretii unei forme rotunde. Se toarna compozitia in forma ce se pune intr-o cratita cu apa care fierbe. Se fierbe in bain-marie trei sferturi de ora, dupa care se rastoarna pe un platou, se Iasa sa se raceasca si se taie felii.
Budinca se serveste calduta, ca desert.
Alte retete dulciuri recomandate
Tiramisu
Galuste cu prune
Papanasi fierti
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti