Budinca de zmeura

Se pune zmeura intr-un vas si se zdrobeste cu o furculita obtinand un piure. Se amesteca apoi cu zaharul si se adauga lichiorul. Piureul se lasa pe f

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g zmeura
  • o cana de zahar
  • 3 linguri de unt
  • 5 piscoturi
  • 4 oua
  • 4 linguri de lapte
  • 2 lingurite de lichior de fructe
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • 2 linguri de gem de zmeura

Mod de preparare

Se pune zmeura intr-un vas si se zdrobeste cu o furculita obtinand un piure. Se amesteca apoi cu zaharul si se adauga lichiorul. Piureul se lasa pe foc, amestecand bine, pana cand incepe sa se lege.

Piscoturile se inmoaie in laptele caldut apoi se amesteca bine cu galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in amestecul de piscoturi si galbenusuri. Se adauga untul frecat spuma si esenta de vanilie. Piureul de zmeura, racit, se incorporeaza la restul de compozitie, amestecand foarte bine. Budinca se da la cuptor, la foc potrivit intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Alte retete dulciuri recomandate

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Tiramisu

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii