Budinca de zmeura

Se pune zmeura intr-un vas si se zdrobeste cu o furculita obtinand un piure. Se amesteca apoi cu zaharul si se adauga lichiorul. Piureul se lasa pe f

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g zmeura
  • o cana de zahar
  • 3 linguri de unt
  • 5 piscoturi
  • 4 oua
  • 4 linguri de lapte
  • 2 lingurite de lichior de fructe
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • 2 linguri de gem de zmeura

Mod de preparare

Se pune zmeura intr-un vas si se zdrobeste cu o furculita obtinand un piure. Se amesteca apoi cu zaharul si se adauga lichiorul. Piureul se lasa pe foc, amestecand bine, pana cand incepe sa se lege.

Piscoturile se inmoaie in laptele caldut apoi se amesteca bine cu galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in amestecul de piscoturi si galbenusuri. Se adauga untul frecat spuma si esenta de vanilie. Piureul de zmeura, racit, se incorporeaza la restul de compozitie, amestecand foarte bine. Budinca se da la cuptor, la foc potrivit intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Alte retete dulciuri recomandate

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Tiramisu

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...