Budinca din chifle cu fructe de sezon

Este un desert delicios, racoros si cu o explozie de fructe de sezon! Retete dietetice

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g chifle
  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g coacaze negre
  • 100 g cirese
  • 100 g visine
  • zahar pudra vanilat pentru ornat

Mod de preparare

Se taie chiflele in cuburi mici. Se pun intr-un vas mai larg. Separat, se amesteca laptele cu zaharul pana ce acesta din urma se dizolva complet. Se bat ouale bine ca pentru omleta, apoi se toarna peste lapte. Se toarna amestecul peste bucatile de chifla si se amesteca usor pana se incorporeaza tot laptele.

Ciresele si visinele se spala si se scot samburii. Coacazele se curata de codite si se spala. Coacazele si ciresele se adauga peste chifle si se amesteca bine. Se toarna intr-un vas de yena uns bine cu unt, se niveleaza iar deasupra se aseaza visinele. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra, in jur de 30-35 de minute. Se lasa la racit, dupa care se presara zahar pudra vanilat. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii