Cornuri cu ciocolata in straturi

Cornurile cu ciocolata in straturi au umplutura din abundenta, sunt delicioase, si nu se compara cu cornurile din comert. Incearca sa le prepari si nu vei regreta.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foaia de ciocolata aveti nevoie de:
  • 40g faina 000
  • 100g zahar
  • 2 albusuri de ou
  • 160ml lapte
  • 40g cacao pudra
  • 20g unt
  • Pentru aluat aveti nevoie de:
  • 100 g Tang Zhong
  • 250-270 g faina de paine (650)
  • 70 g faina 000 (puteti folosi si doar un singur tip se faina)
  • 20 g lapte praf
  • 2 galbenusuri 115 g apa calda 40 g zahar
  • 5 g sare 30 g unt 8 gr drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata (pe aceasta din urma lichefiati-o cu putin zahar)

Mod de preparare

Umplutura ciocolata:

Intr-un castron bateti bine zaharul, albusurile si faina. Puneti laptele pe foc si dizolvati in el pudra de cacao.Adaugati amestecul de faina, zahar si albusuri si amestecati compozitia pana se ingroasa si devine mai uscata. Puneti untul si amestecati pana la incorporare. Lasati sa se raceasca apoi turnati compozitia intr-o punga de congelator si intindeti o foaie de 15x25 cm. Dati-o la congelator pentru cel putin 2 ore.

Aluat 1. tip Tang Zhong:

250 ml apa si 50 g faina pentru paine. Se amesteca intr-o craticioara. Se pune pe foc mediu si se amesteca constant pentru a nu se prinde. La inceput se formeaza o multime de bule mici la suprafata. Se continua amestecarea, iar cand bulele dispar, vor aparea urme in compozitie, la fiecare miscare facuta cu telul para. Se da deoparte (s-a obtinut astfel 65°C TangZhong). Se toarna imediat intr-un castron si se acopera pentru a nu se forma pelicula. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei inainte de folosire.

Puneti toate ingredientele in masina de paine si activati setarea aluat. Daca nu aveti masina, framantati bine aluatul si lasati-l la dospit 1 ora.

Metoda de intindere a aluatului:

Intindeti aluatul intr-o foaie de doua ori mai mare decat foaia de ciocolata. Asezati foaia de ciocolata pe mijlocul foii de aluat si impaturiti peste ea cele doua margini impreunandu-le. Intoarceti aluatul la 90 grade si intindeti o foaie pe care apoi o impaturiti in 4. Intoarceti aluatul la 90 grade si intindeti o foaie dreptunghiulara de aprox. 54x 22 din care taiati apoi triunghiuri. Rulati triunghiuri-le si asezati-le intr-o tava la distanta destul de mare intre ele si lasati-le sa creasca la loc cald timp de 50 min (preferabil in cuptor la 35 grade). Apoi ungeti-le cu ou si coaceti-le timp de 15-20 minute la 175-180 grade.

Reteta recomandata de KikenHana.


Cornurile cu ciocolata in straturi sunt minunate si nu se compara cu niciun corn din comert.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

Mno, de multișor mă bântuie și această dulceață minunată 😉   Inițial am zis că iar am ratat-o anul...

Dulceata din toporasi (viorele de padure)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii