Drojdia, pusa intr-o cana cu 2 linguri de apa calda si lasata acolo 15 minute. Intr-un bol, amestecati ingredientele toate, si framantati drojdia pe
Drojdia, pusa intr-o cana cu 2 linguri de apa calda si lasata acolo 15 minute.
Intr-un bol, amestecati ingredientele toate, si framantati drojdia pe care o puneti la crescut.
Drojdia lasata 15 min in apa (se va face o chestie cremoasa, cel putin la mine).
Apoi se amesteca toate ingredientele, apoi maiaua si incepe sa se amestece bine cu o lingura.
Se rastoarna pe planul de lucru, si se incepe framantarea( mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul, la mine a fost cazul de adaugat faina, putin, cate putin.Dupa ce ati terminat cu chinuitul aluatului, il puneti inapoi frumusel in castron, il acoperiti cu o carpa umeda, si il lasati 45 de minute. Dupa cele 45 de minute, il intindeti frumos cu sucitorul pe masa,nu foarte subtire si il taiati, intai in doua, api in patru, apoi in opt..etc,
Si incepeti sa rulati, incepand cu latura mai mare si terminand cu varful.
Va iese asa un cornulet, pe care al indoiti putin spre mijloc.
Apoi ii puneti in tava (eu am folosit una teflonata pe care nu a mai trebuit nici unsa, nici pusa hartie de copt).
II puteti unge cu ou inainte de a-i da la cuptor.
Ii tineti acolo cam 15 minute la 170 grade
Se servesc la o ceasca de lapte ori de cafea.
Alte retete recomandate:
Tarte si placinte rumenite si iscusite E asa de buna reteta asta de aluat a lui Merisor si pentru blatul de pizza, si...
Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluatDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata