Cornuri Bratislava

Cele mai bune cornuri de casa, un aluat extraordinar

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cornuri Bratislava

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • pt umplutura:
  • nuca macinata
  • cacao
  • zahar brut
  • o canita apa
  • rahat
  • gem macese
  •  1 ou pt uns

Mod de preparare

Eu am folosit masina de framantat.

Se taie untul cubulete si impreuna cu laptele se pun la incalzit cat sa se topeasca un pic untul.

In cuva masinii, se pun in ordine, laptele cu untul, ouale, 1 praf sare, zaharul pudra, faina si la sfarsit drojdia. Se selecteaza programul de framantare si intre timp se pregateste umplutura.

Se macina o cana de nuci. Se adauga 2 -3 linguri zahar brut, 2 linguri de cacao si se amesteca. Se adauga un pic de apa cat sa se poata obtine o compozitie lipicioasa, ca o dulceata. Se da deoparte.

Cand aluatul este gata, se intinde, se taie in bucatele mici si se formeaza bile din aluat; se intinde la dimensiunea unei palme, se pun1-2 lingurite de umplutura si se intinde uniform, apoi se ruleaza aluatul si se strang marginile. Se asaza intr-o tava de copt.

Se ung cornurile intai cu galbenus, se lasa putin sa se usuce, apoi se ung cu albus si se pun la copt in cuptorul preincins, la foc mediu, cam 20 minute.

Cand le vedeti frumos rumenite, le puteti scoate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Salata de fasole verde
5
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde