Cornuri din aluat dospit la rece

Se dizolva drojdia in 2-3 linguri de apa si se lasa 5-10 minute. In acest timp, faina se freaca cu untul. Se adauga toate ingredientele si se framant

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cornuri din aluat dospit la rece

Ingrediente

  • 1 ou
  • 500 grame faina
  • 1 plic de drojdie granulata
  • 1 pahar de iaurt
  • 200 grame de unt sau margarina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in 2-3 linguri de apa si se lasa 5-10 minute. In acest timp, faina se freaca cu untul. Se adauga toate ingredientele si se framanta. Aluatul gata framantat se acopera cu o folie si se lasa in frigider 2-3 ore. La aluat se pot adauga vreo 3-4 linguri de zahar, niste coaja de lamaie si se fac facut ba cu rahat, ba cu ceva crema de ciocolata, ba cu gem, de aceasta data ama ales o umplutura sarata. Aluatul a crescut la fel de bine ca si in varianta fara zahar. Umplutura este „quatre fromages" - adica patru feluri de branza alaturi de niste marar si un ou. Aluatul se imparte in doua bile identice ca marime. Am intins-o pe una dintre ele in foaie dreptunghiulara si am impartit-o in 12 patrate pe care le-am taiat pe diagonala obtinand 24 de triunghiuri. Am pus pe fiecare triunghi o lingurita din umplutura si l-am rulat, de la baza spre varf, in forma de cornulet. La fel am procedat si cu a doua bila de aluat, asta in timp ce prima tava era deja la cuptor.


Se pot servi ca aperitiv sau la bere.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Burek cu branza sarata
3
Preparate sarate

Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de...

Burek cu branza sarata
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
4
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Mici ca la Buzau
5
Mancaruri cu carne

Mici ca la Buzau

Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...

Mici ca la Buzau
Parteneri
Fursecuri marmorate de ciocolata
Bucataras.RO

Fursecuri marmorate de ciocolata

Un dulce aspectuos, gustos si usor de preparat...

Fursecuri marmorate de ciocolata
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul... citeste mai mult
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate