Cornuri din aluat dospit la rece

Se dizolva drojdia in 2-3 linguri de apa si se lasa 5-10 minute. In acest timp, faina se freaca cu untul. Se adauga toate ingredientele si se framant

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cornuri din aluat dospit la rece

Ingrediente

  • 1 ou
  • 500 grame faina
  • 1 plic de drojdie granulata
  • 1 pahar de iaurt
  • 200 grame de unt sau margarina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in 2-3 linguri de apa si se lasa 5-10 minute. In acest timp, faina se freaca cu untul. Se adauga toate ingredientele si se framanta. Aluatul gata framantat se acopera cu o folie si se lasa in frigider 2-3 ore. La aluat se pot adauga vreo 3-4 linguri de zahar, niste coaja de lamaie si se fac facut ba cu rahat, ba cu ceva crema de ciocolata, ba cu gem, de aceasta data ama ales o umplutura sarata. Aluatul a crescut la fel de bine ca si in varianta fara zahar. Umplutura este „quatre fromages" - adica patru feluri de branza alaturi de niste marar si un ou. Aluatul se imparte in doua bile identice ca marime. Am intins-o pe una dintre ele in foaie dreptunghiulara si am impartit-o in 12 patrate pe care le-am taiat pe diagonala obtinand 24 de triunghiuri. Am pus pe fiecare triunghi o lingurita din umplutura si l-am rulat, de la baza spre varf, in forma de cornulet. La fel am procedat si cu a doua bila de aluat, asta in timp ce prima tava era deja la cuptor.


Se pot servi ca aperitiv sau la bere.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura foaie peste foaie
4
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de iarna
5
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna