Se dizolva drojdia in 2-3 linguri de apa si se lasa 5-10 minute. In acest timp, faina se freaca cu untul. Se adauga toate ingredientele si se framant
Se dizolva drojdia in 2-3 linguri de apa si se lasa 5-10 minute. In acest timp, faina se freaca cu untul. Se adauga toate ingredientele si se framanta. Aluatul gata framantat se acopera cu o folie si se lasa in frigider 2-3 ore. La aluat se pot adauga vreo 3-4 linguri de zahar, niste coaja de lamaie si se fac facut ba cu rahat, ba cu ceva crema de ciocolata, ba cu gem, de aceasta data ama ales o umplutura sarata. Aluatul a crescut la fel de bine ca si in varianta fara zahar. Umplutura este „quatre fromages" - adica patru feluri de branza alaturi de niste marar si un ou. Aluatul se imparte in doua bile identice ca marime. Am intins-o pe una dintre ele in foaie dreptunghiulara si am impartit-o in 12 patrate pe care le-am taiat pe diagonala obtinand 24 de triunghiuri. Am pus pe fiecare triunghi o lingurita din umplutura si l-am rulat, de la baza spre varf, in forma de cornulet. La fel am procedat si cu a doua bila de aluat, asta in timp ce prima tava era deja la cuptor.
Se pot servi ca aperitiv sau la bere.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii