Cornuri cu mere este o reteta de prjituri foarte simpla. Pentru a face acest desert cu mere aveti nevoie de faina, zahar, drojdie, ou, mere
Dizolvam drojdia in 2-3 linguri de lapte cald.Zharul si untul se dizolva in restul de lapte cald,apoi se amesteca cu drojdia. Adaugam faiana si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul. Merele se curata si se rad.Se calesc impreuna cu zaharul si scortisoara, circa 10 minute. Intindem apoi aluatul si il taiem fie in triunghiuri fie in dreptunghiuri. Punem cate o lingurita din mere si rulam. Punem cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu un pic de ulei si le mai lasam inca 15 minute. Ungem cu oul amestecat cu 2 linguri de lapte si dam la cuptor la foc potrivit. Cand sunt gata si le scoatem le ungem cu un pic de miere sau 2 linguri de zahar amestecate cu 2 linguri de apa.
Se servesc pudrate cu zahar vanilat la cafea sau ceai.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii