Fulgi de ovaz cu lapte

Se pune laptele la fiert intr-o cratita si, cand clocoteste, se da drumul la fulgii de ovaz. Se fierb 20 de minute, amestecand mereu. Se ia vasul de

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura unt
  • 1 praf de sare
  • vanilie

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert intr-o cratita si, cand clocoteste, se da drumul la fulgii de ovaz. Se fierb 20 de minute, amestecand mereu. Se ia vasul de pe foc si se paseaza fulgii prin sita. Se amesteca crema de fulgi de ovaz cu untul, galbenusul, zaharul, sarea, vanilia albusul batut spuma. Se toarna compozitia intr-un castron si se da la rece.

Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Budinca de orez cu mere

Spuma de visine

Ciocolata de casa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sufleu cu ficatei

Am facut dupa Simona si a iesit foarte bun. Nu mi-a iesit la fel de galben si trebuia sa folosesc o forma mai mica sa iasa...

Sufleu cu ficatei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca