Jeleu din fructe de padure

Jeleu din fructe de padure este o reteta delicioasa de jeleu de fructe facut in casa. Este o reteta de desert simplu cu aspect festiv, un desert delicios.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -1 ceasca zmeura proaspata
  • -1 ceasca afine proaspete
  • -2 linguri miere poliflora
  • -1 pliculet gelatina
  • -60 ml apa rece
  • -1 picatura extract de vanilie
  • -5 linguri smantana dulce
  • -5 linguri crema de branza
  • -cateva afine pentru decor si pentru crema de branza

Mod de preparare

Nu pot sa nu recunosc faptul ca vara este anotimpul meu preferat, si asta nu doar pentru ca e vacanta, ci mai mult datorita aparitiei fructelor de padure, pe care pot sa le culeg eu insami...si ce satisfactie mai mare decat aceasta? Nu cred ca pot descrie bucuria pe care o simt atunci cand le gasesc...si mai ales cand le adun in cosulete! Si cate retete imi mai trec prin minte...si mi se perinda prin fata ochilor, in toata spelndoarea lor!
Dar sa revenim la jeleul nostru, nu?

Mod de preparare:
Se spala fructele de padure in apa rece si se scurg bine. Intre timp, gelatina se pune la hidratat in 60 ml apa rece ( 10 minute sunt de ajuns). Zmeura si afinele se pun in vasul blenderului si se mixeaza 30 secunde, pana devin piure. Se strecoara de seminte. Pulpa obtinuta se amesteca cu miere si 1 picatura extract de vanilie.
Gelatina hidratata se incalzeste putin pe baie de aburi (sau la microunde 10 secunde), pana devine lichida (atentie: nu trebuie sa fiarba, altfel isi pierde capacitatea de inchegare), apoi se toarna in piureul de fructe in fir subtire si amestecand continuu.

Acum jeleul este gata preparat si se poate turna in forme unse cu putin ulei vegetal neutru (in cazul acesta ulei din samburi de struguri, dar puteti alege orice). Se da la rece timp de 2 ore, sa se prinda bine.

Se prepara sosul: se mixeaza in blenderul vertical smantana si crema de branza, pana devine o pasta fina. Se adauga cateva afine proaspete si mixeaza inca 10 secunde. Optional, se mai poate adauga zahar/miere.
Se scot jeleurile din forme si se aseaza pe un platou. Se servesc reci, cu sosul de mai sus si decorate cu afine proaspete si frunzulite de menta.
Pofta buna!

Extra sfat: cele mai utile forme pentru aceste jeleuri sunt cele din silicon, deoarece permit scoaterea lor foarte usor, iar jeleurile raman intacte.

Toate functiile Multicookerului sunt de-a dreptul fantastice, dar daca ar fi sa aleg doar 2 care ma atrag cel mai mult, atunci ar fi cea de preparare a iaurtului (acesta a fost mereu un mare vis de-al meu) si cea de fierbere inabusita, pt. o alimentatie sanatoasa!


Jeleu din fructe de padure este un desert potrivit pentru o petrecere a copiilor.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Felii de ciocolata

O prajitura ciocolatoasa, fabuloasa!

Felii de ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii