Lapte de pasare

Laptele de pasare este desertul preferat al copiilor. Pentru ca sa faceti lapte de pasare aveti nevoie de lapte, zahar si oua. In plus mai puteti adauga tot felul de arome.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • lapte
  • oua
  • zahar
  • vanilie
  • faina

Mod de preparare

1. Algoritmul este simplu; pentru fiecare litru de lapte folosim 3 oua .
2. Albusurile se bat spuma tare iar la sfarsit adaugam zaharul respectiv o lingura de zahar pentru fiecare albus .
3. Galbenusurile se freaca cu zahar si vanilie, la fel o lingura de zahar pentru fiecare galbenus. Optional se adauga o lingurita de faina pentru fiecare litru de lapte pentru a obtine o consistenta mai mare a laptelui .
4. Peste galbenusuri se adauga laptele amestecand continuu, iar cand incepe sa fiarba putem pune norisorii de spuma si fierbem la foc mic pe ambele parti.
Se serveste rece !


Se serveste in cupe,se poate presara cu scortisoara si ciocolata.
Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa