Lapte de pasare

Laptele de pasare este desertul preferat al copiilor. Pentru ca sa faceti lapte de pasare aveti nevoie de lapte, zahar si oua. In plus mai puteti adauga tot felul de arome.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • lapte
  • oua
  • zahar
  • vanilie
  • faina

Mod de preparare

1. Algoritmul este simplu; pentru fiecare litru de lapte folosim 3 oua .
2. Albusurile se bat spuma tare iar la sfarsit adaugam zaharul respectiv o lingura de zahar pentru fiecare albus .
3. Galbenusurile se freaca cu zahar si vanilie, la fel o lingura de zahar pentru fiecare galbenus. Optional se adauga o lingurita de faina pentru fiecare litru de lapte pentru a obtine o consistenta mai mare a laptelui .
4. Peste galbenusuri se adauga laptele amestecand continuu, iar cand incepe sa fiarba putem pune norisorii de spuma si fierbem la foc mic pe ambele parti.
Se serveste rece !


Se serveste in cupe,se poate presara cu scortisoara si ciocolata.
Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Paine de casa si doi ani de bucataras

Parca ieri mi-am facut si eu cont aici, ce repede a trecut timpul! Si parca va cunosc de un car de ani, asa mi se pare...

Paine de casa si doi ani de bucataras
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii