Orez cu caise

Laptele se fierbe cu 40 g zahar, se adauga coaja de lamaie, un praf de sare, pastaia de vanilie taiata in doua si cu semintele razuite de pe ea. Orezu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 ml lapte
  • 40 g + 80 g zahar tos
  • coaja si zeama unei jumatati de lamaie
  • sare
  • baton de vanilie
  • 120 g orez cu bob rotund
  • 500 g caise
  • 100 ml vin alb
  • scortisoara
  • cuisoare
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 200 ml + 100 ml frisca
  • 1 lingura fistic
  • 4 varfuri verzi de lamaita

Mod de preparare

Laptele se fierbe cu 40 g zahar, se adauga coaja de lamaie, un praf de sare, pastaia de vanilie taiata in doua si cu semintele razuite de pe ea. Orezul spalat se pune pe foc mijlociu, se fierbe moale timp de 20 minute amestecandu-l continuu.

Se raceste intr-un vas cu apa rece. Se scoate pastaia de vanilie si coaja de lamaie. Se spala caisele, se curata de samburi. 80 g zahar tos se caramelizeaza pana primeste o culoare maro auriu, se stinge cu vin si doua linguri de zeama de lamaie. Se adauga caisele, se presara cu condimente si se fierb la foc iute 2 – 3 minute, sa clocoteasca 1 minut, se raceste in apa cu gheata. 8 – 12 jumatati de caise se pun deoparte pentru ornat. Frisca (200 ml) se bate spuma.

La orez se adauga frisca nebatuta (100 ml) apoi frisca batuta. Orezul si sosul de caise se portioneaza in randuri alternative in 4 cupe. Se niveleaza si se pun la frigider 2 ore.

La servire se garnisesc cu caisele pastrate, fistic si frunze de lamaita.
Alte retete dulciuri recomandate

Ciocolata de casa

Tarta cu visine

Spuma de capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert sufleu de branza cu capsuni

Un desert rapid, ușor și tare bun.

Desert sufleu de branza cu capsuni
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca