Laptele se fierbe cu 40 g zahar, se adauga coaja de lamaie, un praf de sare, pastaia de vanilie taiata in doua si cu semintele razuite de pe ea. Orezu
Laptele se fierbe cu 40 g zahar, se adauga coaja de lamaie, un praf de sare, pastaia de vanilie taiata in doua si cu semintele razuite de pe ea. Orezul spalat se pune pe foc mijlociu, se fierbe moale timp de 20 minute amestecandu-l continuu.
Se raceste intr-un vas cu apa rece. Se scoate pastaia de vanilie si coaja de lamaie. Se spala caisele, se curata de samburi. 80 g zahar tos se caramelizeaza pana primeste o culoare maro auriu, se stinge cu vin si doua linguri de zeama de lamaie. Se adauga caisele, se presara cu condimente si se fierb la foc iute 2 – 3 minute, sa clocoteasca 1 minut, se raceste in apa cu gheata. 8 – 12 jumatati de caise se pun deoparte pentru ornat. Frisca (200 ml) se bate spuma.
La orez se adauga frisca nebatuta (100 ml) apoi frisca batuta. Orezul si sosul de caise se portioneaza in randuri alternative in 4 cupe. Se niveleaza si se pun la frigider 2 ore.
La servire se garnisesc cu caisele pastrate, fistic si frunze de lamaita.
Alte retete dulciuri recomandate
Ciocolata de casa
Tarta cu visine
Spuma de capsuni
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase