Orez cu lapte si caise

Fierbem laptele cu 4 dkg de zahar, coaja de lamaie nerasa, sarea si batonul de vanilie crestat. Adaugam orezul spalat si fierbem la foc mediu 20 de mi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 dl lapte
  • 4+8 dkg zahar
  • Baton de vanilie
  • sare
  • 12 dkg orez rotund
  • 50 dkg caise
  • 1 dl vin alb
  • Scortisoara
  • Cuisoare
  • 1 lingura de intaritor
  • 2+1 dl frisca
  • 1 lingura de fistic
  • 4 legaturi de frunze de lamaita

Mod de preparare

Fierbem laptele cu 4 dkg de zahar, coaja de lamaie nerasa, sarea si batonul de vanilie crestat. Adaugam orezul spalat si fierbem la foc mediu 20 de minute, amestecand continuu. Racim amestecul in baie de apa rece. Apoi scoatem coaja de lamaie si batonul de vanilie. Caisele le spalam si scoatem samburii. Prajim 8 dkg de zahar pana devine auriu, adaugam vin si 2 linguri de suc de lamaie. Adaugam caisele, presaram cu condimente si fierbem la foc mediu 2-3 minute. Adaugam intaritorul dizolvat in 2 linguri de apa, si fierbem la foc mare 1 minut, dupa care racim amestecul in baie de apa rece ca gheata. Punem deoparte 8-12 jumatati de caise pentru decor. Batem 2 dl de frisca. Adaugam la orez 1 dl de frisca nebatuta ramasa si apoi o adaugam pe cea batuta. Turnam amestecul intr-un vas, alternativ cu amestecul de caise, in 4 straturi si il punem la rece cel putin o ora. La servire decoram cu jumatatile de caise, fistic si lamaita.
Alte retete recomandate:

Gogosi

Tarta cu visine

Tiramisu

Compot de caise

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare aromata cu vinete si pui

Mancare aromata cu vinete si pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca