Prajitura fructe

Se curata fructele de coaja, merele se taie in jumatati si se scobesc de samburi. Cu perele, se procedeaza la fel. Nectarinele de curata de coaja se t

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 mere
  • 2 pere
  • 2 nectarine
  • 1 banana
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri cocos ras
  • 5 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • 2-3 linguri cocos ras pt decorare

Mod de preparare

Se curata fructele de coaja, merele se taie in jumatati si se scobesc de samburi. Cu perele, se procedeaza la fel. Nectarinele de curata de coaja se taie in jumate si se scoate samburele. Banana se taie in felii.

Se pune pe fundul unei tavi hartie pentru copt, se aranjeaza fructele dupa cum doriti. Sub fiecare jumatate de fruct se ascunde cate o felie de banana (se poate sa puneti si altceva-cireasa, visina, chiar si din compot). Dupa aceea am facut blatul. Se bat albusele devine o spuma care nu mai curge din castron. Galbenusele se freaca cu mixerul cu zaharul si cu vanilia macinata. Se adauga galbenusele frecate la spuma de oua, se amesteca usor, se adauga faina si praful de copt, se bat mai departe, la treapta cea mai mica a Se toarna compozitia peste fructe si se da la cuptor 35 minute la 170C

Cand e gata se scoate afara si se lasa in tava, pana se raceste putin.Se intoarce pe un platou. Se presara cocos ras deasupra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...