Spuma de ciocolata pentru Halloween

Spuma de ciocolata este un desert incredibil de rapid si delicios. Poti sa pregatesti aceasta reteta de crema de ciocolata si pentru Halloween.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml de smantana dulce pentru frisca
  • 150 gr de ciocolata amaruie
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar fin
  • bezele
  • ciocolata pentru topit

Mod de preparare

Spuma de ciocolata se prepara foarte rapid. Mai intai separi albusurile de galbenusuri. Smantana dulce si ciocolata rupta bucatele se topesc la baie de aburi, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand toata ciocolata s-a topit, adaugi galbenusurile si mai lasi pe foc cam un minut, continuand sa amesteci. Lasi compozitia sa se raceasca vreo 10 min.

Albusurile le bati spuma, impreuna cu zaharul, ca pentru bezea si le adaugi peste compozitia de ciocolata si galbenus, tot cu o lingura de lemn, amestecand de jos in sus, printr-o miscare de rasturnare a compozitiei dinspre fundul vasului spre marginea lui, pentru o mai buna "aerare" a cremei. Deasupra asezi cate 2 bezele, cu cate o picatura de ciocolata topita pentru "pupile" :). Topesti restul de ciocolata si cu ajutorul unei lingurite sau pensule desenezi pe o coala cerata literele. Dai la frigider si spuma si literele si le servesti dupa 2 ore.


Se serveste la petrecerea de Halloween.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chifle cu lapte batut si rosii uscate

Chifle cu lapte batut si rosii uscate
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca