Tarta cu Branza

1. Pentru blat, se framanta un aluat din faina, unt, 80 g zahar si 1 ou; se infasoara in folie si se lasa sa se odihneasca la frigider cca 30 min. 2.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 259 g faina
  • 130 g unt
  • 155 g zahar
  • 5 oua
  • 400 g branza de vaci
  • 200 ml smantana
  • 100 ml frisca
  • 1 praf sare
  • 2 linguri amidon
  • 250 g zmeura

Mod de preparare

1. Pentru blat, se framanta un aluat din faina, unt, 80 g zahar si 1 ou; se infasoara in folie si se lasa sa se odihneasca la frigider cca 30 min.

2. Se incinge cuptorul la 200 °C.

3. Pe planseta tapeta cu faina se intinde o foaie subtire de aluat, se imbraca apoi cu ea o forma de tarta.

4. Se acopera cu hartie de copt, pe care se pun boabe de fasole pentru ingreunat; se coace blatul la cuptor cca 10 min.

5. Se scoate forma din cuptor si se indeparteaza hartia de copt cu tot cu boabe.

6. Se reduce temperatura din cuptor la 175 °C.

7. Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci cu smantana, frisca si restul de zahar.

8. Se separa restul de oua; galbenusurile se inglobeaza in compozitia de branza.

9. Se bat albusurile cu sare si se adauga la branza.

10. Se toarne amidonul in ploaie; se inglobeaza.

11. Se asaza compozitia de branza pe blat si se niveleaza.

12. Se paseaza zmeura, se strecoara, iar pireul se repartizeaza cu lingura pe compozitia de branza.

13. Se marmoreaza trecand o tepusa de lemn printre straturi.

14.Tarta se coace la cuptor cca 40 min.

15. Se scoate, se desprinde din forma si se lasa sa se raceasca.
Se poate orna cu zmeura, zahar pudra, si lamaita.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv "Taci si inghite"

Acum cateva zile a pus Gaby pe Facebook un link cu o reteta: "Taci si inghite". Am tacut si am inghitit in sec, ce...

Aperitiv "Taci si inghite"
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca