Tiramisu reţetă la pahar

Biscuitii Amaretti sunt buni daca va plac migdalele. Au un gust intens de migdale asa ca eu pentru acest desert i-am folosit in combinatie cu piscoturile. Daca va plac in mod deosebit ii puteti folosii doar pe acestia, fara sa mai adaugati piscoturi. Oricum ati face, acest desert Tiramisu reţetă originala este delicios, se face rapid, poate fi readaptat si nu necesita coacere...

Portii
8
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr Piscoturi
  • 200 gr biscuiti Amaretti
  • 250 ml cafea espresso
  • 1 paharel mic de lichior Amaretti
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare

Piscoturile si biscuitii se zdrobesc folosind robotul de bucatarie, cateva pulsatii sunt suficiente, nu trebuie zdrobiti prea marunt. In eventualitatea ca nu aveti un robot sau nu doriti sa-l folositi, zdrobiti piscoturile si biscuitii in maini sau pe un prosop de bucatarie curat puneti biscuitii si piscoturile sii ii zdrobiti cu sucitorul. Amestecati biscuitii cu piscoturile, iar pentru decor opriti cativa biscuiti intregi. Pt crema: mixati frisca cu zaharul, separat amestecati mascarponele cu un tel. Incorporati cele doua ingrediente. Amestecati cafeaua espresso racita cu lichiorul. Pt asamblare: pe fundul unor pahare sau cupe puneti un strat de biscuiti si piscoturi. Stropiti piscoturile si biscuitii cu cafea amestecata cu lichior. Adaugati un strat generos de crema, deasupra un alt strat de piscoturi si biscuiti, stropiti cu cafea, iar in mijloc puneti un biscuite intreg pe care l-ati scufundat pt 1-2 secunde in cafea. Pudrati cu putina cacao si dati la frigider pt cel putin 30 minute. Sa fa fie de bine!!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu ovaz si nectarine

O super prajitura aromata si gustoasa!

Prajitura cu ovaz si nectarine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca