Vargabeles

Vargabeles este un desert de origine maghiara care se face la noi mai ales in Transilvania. Pentru acest desert aveti nevoie de branza dulce, zahar, taietei lati, esenta de vanilie si pesmet

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • taietei lati 500gr
  • branza de vaca 500gr
  • zahar pudra 9 linguri
  • stafide 50-100 gr
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie si pesmet
  • 4 oua

Mod de preparare

Stafidele se pun in apa calduta cu putin zahar si rom lasandu-se cam 1-2 ore. Taieteii se fierb cu sare si se racesc. Galbenusurile se freaca cu 4 linguri de zahar pudra, zahar vanilat sau esenta de vanilie si cu braza iar albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar. Se amesteca bine taieteii cu braza, stafidele si galbenusurile dupa care intraga compozitie se pune peste albusurile batute spuma, amestecand mai incet ca sa nu se lase spuma si turnam totul intr-o tava care in prealabil a fost unsa cu unt sau ulei si tapetata cu pesmet. Tava se pune la cuptor pentru aproximativ o ora. Cam dupa 30 de minute se presara pesmetul amestecat cu zahar tos in proportii egale.


Se serveste rece !
Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...