Gris cu lapte si capsuni

Retete dietetice

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 l de lapte
  • 150 g gris
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 6 capsuni
  • cubulete de ciocolata
  • 1 lingura zahar pudra
  • capsuni

Mod de preparare

Fierbem laptele impreuna cu esenta de vanilie. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cele 130 g de gris, presarandu-l in ploaie si amestecam continuu. Dam focul la minim si amestecam pana obtinem o compozitie groasa. Daca considerati ca grisul nu este suficient de gros, atunci mai adaugati putin gris.

Spalam capsunile si apoi le taiem pe jumatate. Asezam capsunile pe peretii cilindrului. Punem 3 linguri de gris intr-un pos de unica folosinta. Turnam grisul in forma cilindrica pana acoperim capsunile. Dupa ce le-am acoperit, continuam sa punem gris cu lingura pana aproape de suprafata cilindrului. Eu nu am avut aceasta forma, asa ca am facut-o dintr-un carton mai gros. Presaram deasupra zahar pudra. Decoram cu feliute de capsuni si ciocolata rupta in bucatele.

Am servit acest desert minunat alaturi de dulceata de capsuni. Este foarte bun!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...