Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu dulceaţă, smântână, ciocolată.
Ingredientele sunt pentru 30 de bucăţi.
Am amestecat brânza cu oul, esenţa de vanilie, zahărul şi bicarbonatul, apoi am adăugat făina.
Am făcut o bilă mare de compoziţie pe care am aşezat-o pe masa înfăinată. Cu mâinile înfăinate am nivelat bila cu făină ca să nu se mai lipească de mâini. E normal să fie lipicioasă compoziţia, nu puneţi mai multă făină pentru că altfel o să iasă tari papanaşii.
Am tăiat apoi bucăţele din compoziţie cu un cuţit şi am modelat în mâini bile micuţe cam de mărimea unor nuci (se vor umfla la prăjit) . Mi-au ieşit vreo 30.
Am prăjit papanaşii în ulei mult şi încins, la foc mediu, pe toate părţile, i-am scos pe un şerveţel absorbant şi i-am servit cu miere.
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti