Inghetata asortata-banane si petale de trandafiri

Deserturi racoritoare de vara

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
1220 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg banane
  • 3 linguri petale de trandafiri culese in primavara si puse la borcan cu zahar si sare de lamaie
  • 1 l lapte dulce fiert si racit
  • 800 gr smantana
  • 5 galbenusuri
  • 400 gr zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingura whiskey
  • 250 gr branza mascarpone

Mod de preparare

Se pune laptele impreuna cu smantana, jumatate din zahar la bain marie si se amesteca cu o paleta pana se omogenizeaza compozitia. Se adauga galbenusurile batute spuma cu cealalta jumatate cantitate de zahar si se continua omogenizarea pana se face o spuma deasupra. Nu trebuie sa ajunga la fierbere, altfel se va taia, apoi se lasa sa se racoreasca.

Intre timp se curata bananele de coaja. Se rup in bucati si se paseaza foarte bine, se adauga crema mascarpone, petalele de trandafiri, esenta, 1 lingura whiskey si se omogenizeaza, apoi se toarna crema de oua si se amesteca cu paleta usor.

Se pune vasul la congelator pentru circa doua ore, dupa care se scoate si se mai amesteca, se mai procedeaza la fel macar de vreo 3 ori.

Se serveste la inghetarea completa cu sirop de la petalele de trandafiri.

Sa aveti pofta, dragilor!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii