Inghetata capsunica

Inghetata cu capsuni este potrivita pentru sezonul cald. Ingredientele pentru inghetata sunt: capsuni, frisca, zahar.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg capsuni
  • 1 kg frisca
  • 250 gr zahar pudra
  • 1-2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Inghetata cu capsuni se pregateste asa: capsunile se spala si se lasa la scurs intr-o sita. Se taie cubulete, apoi se paseaza cu un blender si se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar. Se bate frisca cu restul de zahar si cu zaharul vanilat. Se amesteca cele doua compozitii si se amesteca usor, sa nu se lase. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu folie, se acopera si se baga in congelator.


Se serveste ornata cu fructe proaspete si frunze de menta.

Alte retete de dulciuri:

Lapte de pasare

Ciocolata de casa

Cornulete cu rahat

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!