1. Se amesteca afinele cu jumatate din cantitatea de zahar. 2. Se pune vasul in congelator pana cand se prepara si restul ingredientelor. 3. Se pune
1. Se amesteca afinele cu jumatate din cantitatea de zahar.
2. Se pune vasul in congelator pana cand se prepara si restul ingredientelor.
3. Se pune laptele la fiert si cand incepe sa clocoteasca, se opreste focul si se pune batonul de vanilie despicat in doua.
4. Se acopera vasul si se lasa pana cand laptele se raceste.
5. In alt vas se bat galbenusurile cu zaharul ramas, pana cand se va obtine o compozitie cremoasa.
6. Se scoate batonul de vanilie din lapte.
7. Se toarna laptele treptat, amestecand mereu, peste amestecul de oua si zahar.
8. Cand tot laptele a fost adaugat, se pune vasul la fiert la bain-marie.
9. Se amesteca mereu si cand compozitia incepe sa se ingroase, se ia vasul de pe foc.
10. Atentie: compozitia trebuie doar sa ajunga la puntul de fierbere, nu trebuie sa clocoteasca.
11. Compozitia este gata in momentul in care pe lingura cu care se amesteca ramane o pelicula groasa.
12. Se pune compozitia la racit si se adauga amestecul de afine.
13. Se pune compozitia la congelator pentru mai multe ore.
14. Atentie: amestecati in compozitie din ora in ora pentru a nu se forma ace de gheata.
Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti