Inghetata cu afine

1. Se amesteca afinele cu jumatate din cantitatea de zahar. 2. Se pune vasul in congelator pana cand se prepara si restul ingredientelor. 3. Se pune

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 250 ml lapte sau smantana
  • 250 ml frisca proaspata
  • 100 g zahar
  • 500 g afine proaspete
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 baton vanilie

Mod de preparare

1. Se amesteca afinele cu jumatate din cantitatea de zahar.

2. Se pune vasul in congelator pana cand se prepara si restul ingredientelor.

3. Se pune laptele la fiert si cand incepe sa clocoteasca, se opreste focul si se pune batonul de vanilie despicat in doua.

4. Se acopera vasul si se lasa pana cand laptele se raceste.

5. In alt vas se bat galbenusurile cu zaharul ramas, pana cand se va obtine o compozitie cremoasa.

6. Se scoate batonul de vanilie din lapte.

7. Se toarna laptele treptat, amestecand mereu, peste amestecul de oua si zahar.

8. Cand tot laptele a fost adaugat, se pune vasul la fiert la bain-marie.

9. Se amesteca mereu si cand compozitia incepe sa se ingroase, se ia vasul de pe foc.

10. Atentie: compozitia trebuie doar sa ajunga la puntul de fierbere, nu trebuie sa clocoteasca.

11. Compozitia este gata in momentul in care pe lingura cu care se amesteca ramane o pelicula groasa.

12. Se pune compozitia la racit si se adauga amestecul de afine.

13. Se pune compozitia la congelator pentru mai multe ore.

14. Atentie: amestecati in compozitie din ora in ora pentru a nu se forma ace de gheata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Baclava turceasca (reteta video)

O reteta delicioasa si aromata de Baclava care se face foarte usor si rapid

Baclava turceasca (reteta video)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca