Inghetata cu jeleu de capsuni si afine

Suntem in plin sezon al fructelor! Daca nu mai stiti ce sa pregatiti cu aceste minunate daruri ale naturii, va dau eu o idee! O inghetata cu capsuni si afine. Este o reteta foarte usoara la care nu trebuie multe ingrediente, doar trebuie sa aveti putina rabdare cat sa stea la congelator.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 gr.zahar
  • 250ml lapte
  • vanilie
  • 500 gr.capsuni
  • 100 gr. afine

Mod de preparare

Pentru inceput se pune laptele pe foc, la econom impreuna cu vanilia. Se lasa doar sa se incalzeasca putin fara a da in clocot.

    Se separa albusul de galbenus, apoi mixam zaharul cu galbenusurile pana se schimba la culoare si se dubleaza in volum. Se adauga treptat laptele caldut si se amesteca la cea mai mica viteza a mixerului.

    Se pune castronul cu amestecul de galbenusuri si lapte pe baie de aburi si amestecam din cand in cand, pana se ingroasa compozitia si este bine legata. Dureaza cam 15-20 minute.

    Cat timp se raceste crema de galbenusuri pregatim jeleul de capsuni. Impreuna cu 2 linguri de zahar se pun pe foc si se lasa sa fiarba exact ca la gemul de capsuni. Cand siropul s-a legat bine se opreste focul si se da tot amestecul printr-o sita pentru a scapa de seminte. Se obtine un jeleu bine legat cu o culoare foarte frumoasa. Nu e nevoie sa adaugam amidon sau gelatina pentru ca se va lega foarte bine cand se raceste.

    Batem albusurile spuma tare si le punem tot pe baie de aburi pana se obtine o compozitie foarte usoara si aerata. Se amesteca incontinuu si dureaza aproximativ 5 minute- sunt gata foarte repede.

    Le amestecam treptat cu o spatula in crema de galbenusuri, adaugam si jeleul racit si astfel obtinem o compozitie foarte aerata. Nu trebuie sa amestecam mult, doar cat sa fie incorporate.

    Putem sa punem compozitia astfel obtinuta in masina de inghetata si apoi servita imediat sau o putem pune intr-un recipient pe care apoi il bagam in congelator pana ingheata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu piersici si caise

Un desert de vara gustos si usor de facut. Profitati si voi de fructe in perioada verii asa cum fac si eu :).

Tarta cu piersici si caise
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca