Inghetata cu menta si toping de capsuni

Inghetata cu menta si toping de capsuni este delicioasa si potrivita pentru zilele calde de vara. sa nu mai vorbim cat e de delicioasa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 250ml lapte
  • frisca 250g
  • zahar 120g
  • o ceasca sirop de menta
  • dulceata de capsuni

Mod de preparare


Frecam galbenusurile spuma cu zaharul, turnam putin cate putin laptele si siropul de ments si punem la foc amestecand bine pana se ingroasa. Lasam compozitia sa se raceasca, dupa care adaugam frisca batuta. 
Asezam intr-un bol de plastic inghetata la congelator si o mai scoatem la interval de o ora sa o mixam pentru a nu se face ace de gheata. Daca doriti se poate transfera intr-o alta forma, dorita de dumneavoastra.


Inainte sa servim inghetata de menta o dichisim cu dulceata de capsuni.

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Paine in straturi

Paine in straturi
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii