Inghetata cu petale de trandafiri

Deserturi racoritoare de vara Ca in fiecare primavara dulceata de trandafiri si petalele de trandafiri puse la borcan pentru tot timpul anului sunt o prioritate pentru mine!

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l frisca vegetala
  • 500 gr petale de trandafiri
  • ( pentru 1 kg sunt necesare 125 flori de trandafiri+ 1 kg.zahar+ 1 plic sare de lamaie
  • frecate bine cu cel putin o zi inainte de a fi folosite)

Mod de preparare

Se pune la robot frisca lichida si se mixeaza pret de cateva minute, nu foarte mult, cam 3 minute si frisca lichida devine o frisca foarte consistenta, se adauga petalele de trandafiri si se omogenizeaza compozitia, dupa care se da la congelator pentru cateva ore; din cand in cand se scoate bolul in care este pusa si se mai amesteca usor sa nu faca ace de gheata.

Se serveste cu putin sirop de la petalele de trandafiri.

Sa aveti pofta, dragilor!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii