Inghetata cu rom si coniac

1. Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand se obtine o compozitie cremoasa. 2. Se adauga laptele care se toarna treptat amestecand continuu. 3.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 375 ml firsca
  • 100 g zahar
  • 2 ligurinte esenta de vanilie
  • 1 lingurita nucsoara rasa
  • 2 linguri rom negru
  • 2 linguri coniac

Mod de preparare

1. Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand se obtine o compozitie cremoasa.

2. Se adauga laptele care se toarna treptat amestecand continuu.

3. Se pune vasul la bain-marie, la foc potrivit. Se amesteca tot timpul in vas. Compozitia nu trebuie sa fiarba!

4. Compozitia trebuie sa stea pe foc pana cand se ingroasa.

5. Se ia vasul de pe foc, si se lasa compozitia la racit. Se amesteca din cand in cand.

6. Cand compozitia este rece se adauga frisca, esenta de vanilie, romul, coniacul si nucsoara.

7. Se amesteca bine si se pune la congelat.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii