Inghetata cu vanilie si zmeura

Inghetata cu vanilie si zmeura este o delicioasa reteta de inghetata de casa, cu crema fina cu aroma de vanilie si fructe.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 250 g zahar
  • 150 g amidon de porumb
  • un baton de vanilie
  • 800 ml lapte
  • un borcanel mic de dulceata de zmeura
  • mure sau capsuni
  • 50 g margarina

Mod de preparare

1.Se prepara crema de vanilie astfel: se fierbe laptele cu 100 g zahar si batonul de vanilie, se lasa sa se racoreasca un pic apoi se amesteca cu cele 2 galbenusuri si se toarna in fir subtire peste amidonul alimentar de porumb, amestecand continuu cu un tel, pe flacara mica sau la bain marin, pana se ingroasa.
Cele doua albusuri se bat spuma cu cele 50 g de zahar,pana se obtine o bezea care se incorporeaza in crema calduta de vanilie.

2.Se prepara cea de-a doua crema astfel: se infirbanta laptele amestecat cu 100 g zahar apoi se toarna peste amidon, amestecand continuu cu telul, pe flacara mica a aragazului pana se ingroasa. Dam la o parte, lasam sa se racoreasca un pic apoi incorporam margarina, cate putin si la sfarsit adaugam si o lingura de dulceata.

3.S e aseaza cremele fierbinti in cupe, alternand straturile intre ele, adaugand deasupra fiecarui strat si cate o lingurita de dulceata. Se da la rece cel putin doua ore inainte de a servi acest delicios desert.
Pofta buna!


Inghetata de vanilie si zmeura se serveste rece, alaturi de fructe proaspete.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Piftii (racituri) cu carne de pui

Piftii (racituri) cu carne de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca